Rożki ziemniaczane z gotowanym mięsem
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
jajko - 1 szt.
mąka pszenna - 1/2 szklanki
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
sól do smaku
Farsz
mięso ugotowane z kurczaka - 20 dag
olej - 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo - 1 szt.
cebula - 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie do smaku
Pozostałe składniki
jajka - 2 szt.
papryka mielona ostra - 1/4 łyżeczki
przyprawa uniwersalna - 1/2 łyżeczki
bułka tarta - 1 szklanka
olej do smażenia trochę
Dodatkowe informacje:
Rożki ziemniaczane podawać na ciepło z sosem i surówkąSposób przygotowania:
Do zimnych dodać jajko, mąkę, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, zagnieść ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.