Migdałowe ciasto ze śliwkami
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
mąka migdałowa - 15 dag
budyń śmietankowy - 2 łyżki
masło - 20 dag
jogurt grecki - 2 łyżki
cukier puder - 15 dag
żółtka - 3 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
ekstrakt migdałowy - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka migdałowa - 1/2 szklanki
żółtko - 1 szt.
masło - 10 dag
cukier - 1/2 szklanki
Dodatkowo:
śliwki w syropie - 1 litr
śliwki mrożone lub świeże - 60-70 dag
herbatniki zmielone - 10 dag
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.