Sałatka z pomidorami i papryką
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
seler korzeniowy - 0,5 szt.
ziemniaki - 1 szt.
groszek konserwowy - 0,5 szklanki
jajka ugotowane na twardo - 3 szt.
kiszone ogórki - 2 szt.
pomidorki koktajlowe - 10 dag
cebula średnia - 1 szt.
majonez light - 1 łyżka
jogurt grecki - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
Dodatkowe informacje:
Marynowana papryka i świeże pomidorki dodane do sałatki jarzynowej nadają ostrości i wyrazistego smaku.Sposób przygotowania:
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.