Orzechowo-kakaowe ciasteczka kręcone
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 30 dag
cukier puder - 1/2 szklanki
orzechy włoskie mielone - 1/2 szklanki
masło - 15 dag
puree z dyni - 2 łyżki
jogurt gęsty - 1 łyżka
żółtka - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
aromat migdałowy kilka kropel
mąka pszenna - 2 szklanki
cukier puder - 12 dag
kakao - 3 łyżki
masło - 20 dag
jogurt gęsty - 1 łyżka
żółtka - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka można posmarować jajkiem wymieszanym z łyżeczką cukru waniliowego i mleka, posypać posiekanymi orzechami.Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać zmielone orzechy, pure z dyni, żółtka, jogurt, aromat i zagnieść ciasto.
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i kakao. Posiekać z masłem, dodać żółtka i jogurt, zagnieść ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.