Marchewkowo-kukurydziane pierogi z borówkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
mąka kukurydziana - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 1 szt.
masło - 2 łyżki
puree z marchewki - 0,5 szklanki
pozostałe składniki
borówka amerykańska - 2 szklanki
śmietana 30% trochę
cukier trochę
sól trochę
Dodatkowe informacje:
Sposób przygotowania:
Partiami wrzucać do wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Wyjmować łyżką cedzakową, ułożyć na talerze i podawać ze śmietaną ubitą z cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.