Ciasto serowo-makowe w rumowym cieście
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 25 dag
cukier puder - 15 dag
żółtka - 4 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
rum - 3 łyżki
aromat rumowy - 1 łyżeczka
masa makowa - 1 opakowanie
masa serowa dag
ser twarogowy tłusty - 70 dag
jajka - 4 szt.
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
masło - 10 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana - 1 łyżka
rodzynki - 1 garść
aromat pomarańczowy - 1/2 łyżeczki
czekolada biała - 10 dag
czekolada deserowa - 5 dag
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.