Zupa ogórkowa z ziemniakami
StokrotkaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
seler korzeniowy średniej wielkości - 0,4 szt.
cebula - 0,5 szt.
pietruszka - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
ogórki kiszone - 20-30 dag
ziemniaki - 20-30 dag
śmietana - 0,5 szklanki
mąka pszenna - 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
posiekana natka pietruszki trochę
natka suszona
Dodatkowe informacje:
Zupa ogórkowa z ziemniakami to smaki mojego dzieciństwa. Już moja babcia przygotowywała taką zupę. Polecam.Sposób przygotowania:
Obrane ziemniaki, cebulę i kiszone ogórki pokroić w kostkę.
Marchewkę zetrzeć na tarce, czosnek posiekać.
Przygotowane warzywa zalać wywarem z mięsa i gotować około 15-20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.