Pizza z mozzarellą i jajkami
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
drożdże świeże - 2 dag
cukier - 0,5 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
woda ciepła - 200 ml
oliwa z oliwek - 3 łyżki
pozostałe składniki
cebula - 1 szt.
pieczarki - 10 dag
oliwa - 1 łyżka
ketchup - 2-3 łyżki
oregano - 0,5 łyżeczki
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
pomidor - 1 szt.
mozzarella duża kulka - 1 szt.
sól, pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.