Marchewkowo-dyniowe cebularze
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
drożdże świeże - 2 dag
cukier - 0,5 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
oliwa - 2 łyżki
woda ciepła - 150 ml
puree z dyni - 100 ml
pure z marchewki - 100 ml
średnia marchewka - 1 szt.
przyprawa bałkańska - 1 łyżeczka
Pozostałe składniki
duże cebule - 3 szt.
olej - 2 łyżki
masło - 1 łyżka
ser żółty starty - 15-20 dag
mleko - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Do ciasta dodałam pure z marchewki i dyni oraz startą na tarce marchewkę, przyprawę bałkańską i siemię lniane. Cebularze były przepyszne.Sposób przygotowania:
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, przykryć ściereczką, pozostawić na 10 minut.
Na rozgrzanym oleju i maśle zeszklić pokrojoną cebulę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.