Pizza z przyprawą bałkańską
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
woda letnia - 100 ml
kefir - 150 ml
drożdże świeże - 2 dag
oliwa - 2 łyżki
cukier - 1 łyżeczka
sól - 2/3 łyżeczki
przyprawa bałkańska - 1 łyżka
pozostałe dodatki
ketchup - 3 łyżki
ser wędzony - 8-10 plastrów
ser pleśniowy - 5 dag
pieczarki - 10-15 dag
salami dojrzewające - 4-5 dag
cebula - 0,5 szt.
oliwki zielone kilka
sól do smaku
pieprz do smaku
rukola trochę
Dodatkowe informacje:
Ciasto na pizzę z dodatkiem przyprawy bałkańskiej jest wyśmienite.Salami, pieczarki i trzy gatunki sera to smaki którym nie można się oprzeć.
Sposób przygotowania:
Następnie dodać lekko podgrzany kefir i wyrabiać przez kilka minut. Przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.