Surówka z selera i brukwi
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
brukiew - 10 dag
roszponka - 1 garść
marchewka - 5 dag
gruszka - 1 szt.
ogórek kiszony - 1 szt.
majonez light - 1 łyżka
sok z cytryny - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
rzeżucha - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Surówka z brukwi i selera z dodatkami jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu.Majonez można zastąpić jogurtem lub śmietaną.
Sposób przygotowania:
Obraną marchewkę i brukiew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Roszponkę umyć, porwać, osuszyć i włożyć do miski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.