Ciasteczka kokosowo-kakaowe z kardamonem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka krupczatka - 1 szklanka
mąka kokosowa - 1/2 szklanki
cukier puder - 15 dag
masło - 25 dag
kakao - 2 łyżki
żółtka - 2 szt.
śmietana gęsta - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kardamon mielony - 1/2 łyżeczki
aromat migdałowy kilka kropel
Dodatkowo:
mleko - 1 łyżka
cukier wanilinowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Do jednej części dodać przesiane kakao, żółtko, kardamon i łyżkę śmietany, zagnieść ciasto.
Pół krążki z ciasta układać jedno na drugie, złożyć na pół i skleić końcówki tak jak na zdjęciu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.