Składniki:
mąka pszenna - 30 dag
jajko - 1 szt.
miód prawdziwy - 2 łyżki
cukier puder - 10 dag
masło - 20 dag
soda oczyszczona - 1 płaska łyżeczka
śmietana gęsta - 4-5 łyżki
kakao - 1 łyżka
Masa serowa:
śmietana 30% - 300 ml
jajka - 8 szt.
cukier puder - 30-35 dag
budyń śmietankowy - 2 opakowania
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
skórka pomarańczowa kandyzowana - 3 łyżki
aromat cytrynowy - 0,5 łyżeczki
aromat pomarańczowy - 0,5 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z sodą i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać jajko, rozpuszczony, przestudzony miód, śmietanę i zagnieść ciasto. 1/3 ciasta wymieszać z kakao, zawinąć w folię, włożyć do zamrażarki. Jasne ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami o wymiarze 37/22 cm. nakłuć widelcem. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce połowę ciasta kakaowego. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.