Kolorowa babka z białek.
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica
Składniki:
cukier kryształ - 1,5 szklanki
olej - 150 ml
mąka tortowa - 1,5 szkl + 3 łyżki dag
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
spirytus - 3 łyżki
żółtka - 3 szt.
aromat waniliowy - 0,5 łyżeczki
mak - 4 łyżki
aromat migdałowy - 0,5 łyżeczki
kakao - 1 łyżka
kawa rozpuszczalna - 1 łyżka
kisiel żurawinowy - 2 łyżki
sól szczypta
3-4 krople barwnika spożywczego czerwonego lub 2 łyżki soku z czerwonych buraków
cukier puder do posypania
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.