Sałatka z kukurydzą i papryką
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
kukurydza konserwowa - 0,5 szklanki
cebula czerwona - 0,5 szt.
jajka - 2 szt.
papryka marynowana - 0,5 szt.
ser żółty - 3-5 dag
szczypiorek posiekany - 1 łyżka
chrzan tarty - 1 łyżeczka
majonez light - 1 łyżka
olej z bazylią - 1 łyżka
sól , pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka z warzyw, jajek i żółtego sera jest smaczna i sycąca. Można ją podawać z wędliną i pieczywem.Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka obrać i razem z korniszonami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, kukurydzę osączyć.
Marynowaną cebulkę i paprykę osączyć z zalewy, pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie przygotowane produkty włożyć do miski, dodać zieleninę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.