Placuszki z ziemniaków i włoskiej kapusty
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
cebula - 1 szt.
marchew - 1 szt.
kapusta włoska - 15-20 dag
szczypiorek posiekany - 2 łyżki
mąka pszenna - 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
bułka tarta trochę
olej do smażenia
Dodatkowe informacje:
Placki z ziemniaków z kapustą są doskonałą przekąską na ciepło. Wyśmienicie smakują podane z grzybowym lub mięsnym sosem.Sposób przygotowania:
Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na łyżce oleju, połączyć z ziemniakami, dodać kapustę z marchewką, 2 łyżki mąki, 1 jajko i szczypior.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.