Wegetariańskie krokiety z warzywami i kaszą
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 0,5 szklanki
puree z dyni - 0,5 szklanki
mąka pszenna - 1,5 szklanki
sól - 2/3 łyżeczki
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
olej - 1 łyżka
Nadzienie
pieczarki - 30 dag
marchewka ugotowana - 0,5 szt.
jarmuż - 5-6 kilka listków
cebula - 1 szt.
olej - 2 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Pozostałe składniki
jajka - 2 szt.
bułka tarta trochę
olej do smażenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.