Knedle ziemniaczano-dyniowe z bakaliami i śliwkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): czeska, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, jajka, pszenica
Składniki:
ziemniaki ugotowane - 0,5 kg
puree z dyni - 0,3 szklanki
jajko - 1 szt.
mąka tortowa - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
sól trochę
śliwki węgierki - 30 dag
orzechy włoskie - 0,5 szklanki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 3-4 łyżki
Dodatkowo
miód prawdziwy, opcjonalnie cukier trochę
Dodatkowe informacje:
Knedle ze śliwkami są bardzo popularne, skórka pomarańczowa i orzechy dodają niepowtarzalnego smaku. Polecam.Sposób przygotowania:
Szybko zagnieść ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.