Chleb z ziarnami na kefirze
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna pełnoziarnista - 25 dag
kefir - 400 ml
woda ciepła - 150-200 ml
drożdże - 4 dag
sól - 1 łyżeczka
oliwa - 3 łyżki
siemię lniane - 2 łyżki
słonecznik łuskany - 10 dag
Dodatkowe informacje:
Chleb pszenny z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i nasion jest bardzo smaczny i zdrowy. Do takiego chlebka wystarczy odrobina masła.Sposób przygotowania:
Pod koniec dodać oliwę, wyrabiać do dokładnego wchłonięcia. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.