Sałatka z marynowanym czosnkiem i patisonami
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
czosnek marynowany - 0,5 szklanki
patisony marynowane - 5-6 szt.
kukurydza konserwowa - 0,5 szklanki
majonez light - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka z marynowanym czosnkiem, groszkiem i patisonami z dodatkiem szynki to pyszny dodatek do pieczywa.Sposób przygotowania:
Czosnek i patisony osączyć z zalewy. Patisony pokroić w ósemki a większe ząbki czosnku na połówki. Do miski z wędliną i jajkami dodać posiekane patisony, czosnek, osączone z zalewy kukurydzę, groszek i fasolkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.