Mięso z kurczaka w aromatycznej marynacie
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, mięso, jęczmień, drób
Składniki:
musztarda - 1 łyżka
czosnek - 2 ząbki
przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
ostra mielona papryka - 0,5 łyżeczki
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
syrop z agawy - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Do marynaty można dodać piwo bezalkoholowe.Sposób przygotowania:
15 minut przed końcem pieczenia z mięsa usunąć folię i ponownie włożyć do piekarnika żeby mięso nabrało bardziej rumianego koloru i miało chrupiącą skórkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.