Szarlotka z dynią i jabłkami
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 40 dag
żółtka - 2 szt.
masło - 10 dag
smalec - 5 dag
śmietana gęsta - 1-2 łyżka
puree z dyni - 10 dag
cukier waniliowy - 1 łyżka
otarta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jabłka - 1,5 kg
dynia hokkaido bez miąższu - 20 dag
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
cukier - 2-3 łyżki
przyprawa do szarlotki - 2 łyżki
Pozostałe składniki:
bułka tarta - 3-4 łyżki
cukier puder do posypania trochę
Sposób przygotowania:
Jedną część ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.