Bigos z kapusty kiszonej i włoskiej
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso
Składniki:
kapusta kiszona - 1 kg
mięso wieprzowe bez kości - 1 kg
boczek wędzony - 20 dag
smalec - 2 łyżki
jabłko - 1 szt.
por - 1 szt.
liście laurowe - 2 szt.
angielskie ziele - 7-8 szt.
pieprz ziarenka - 10 szt.
kminek mielony - 1/2 łyżeczki
papryka mielona - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
ziarenka jałowca - 2-3 szt.
gorczyca biała - 1/2 łyżeczki
powidła śliwkowe - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.