Jesienne ciasteczka z orzechami
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
purre z pieczonej dyni Hokkaido - 15 dag
cukier puder - 5 dag
miód płynny naturalny - 1 łyżka
żółtka - 2 szt.
masło - 5 dag
smalec - 5 dag
przyprawa do pierników - 2 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Dodatkowo:
białko - 1 szt.
cukier z wanilią - 1 łyżeczka
orzechy włoskie posiekane - 1/2 szklanki
cukier trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.