Kapusta pekińska z marchewką i gruszką
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ogórki kiszone - 2 szt.
cebula czerwona - 0,5 szt.
marchewka - 1 szt.
gruszka - 1 szt.
szczypiorek posiekany - 1-2 łyżka
majonez light - 2 łyżki
przyprawa curry - 0,5 łyżeczki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
Dodatkowe informacje:
W taki sam sposób można przegotować surówkę z białej kapusty.Sposób przygotowania:
Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.