Biszkopt z musem jabłkowym i kremem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 8 szt.
mąka tortowa - 20 dag
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
cukier - 20 dag
cukier waniliowy - 1 łyżka
olej - 1 łyżka
szczypta soli
Bita śmietana
śmietanka 30% - 2,5 szklanki
cukier puder - 2 łyżki
woda - 1 szklanka
Mus z jabłek
jabłka - 1 kg
galaretki brzoskwiniowe - 3 opakowania
woda - 1 szklanka
cukier do smaku
Poncz
woda - 150 ml
sok z cytryny - 2 łyżki
cukier - 1 łyżeczka
Pozostałe produkty
kilka biszkoptów
czekolada - 5 dag
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.