Dwukolorowe babeczki z rabarbarem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
maślanka - 1 szklanka
sok z pomarańczy - 100 ml
cukier - 15 dag
jajka - 3 szt.
oliwa z oliwek - 0,5 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
posypka czekoladowa - 3 łyżki
rabarbar - 30 dag
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
cukier puder - trochę
cynamon mielony - szczypta
Dodatkowe informacje:
Babeczki z rabarbarem przygotowane na maślance są wilgotne i nie bardzo słodkie. Po prostu rewelacja.Sposób przygotowania:
Całe jajka zmiksować z maślanką, sokiem z pomarańczy i oliwą.
Do jednej dodać przesiane kakao i posypkę czekoladową, wymieszać, drugą część pozostawić jasną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.