Babeczki z bakaliami i migdałową kruszonką
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana - 0,5 szklanki
żółtka - 3 szt.
jogurt naturalny - 1 szklanka
cukier - 10 dag
olej - 0,3 szklanki
cukier z wanilią - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
otarta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2-3 łyżki
soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
Kruszonka
mąka tortowa - 15 dag
żółtko - 1 szt.
cukier - 5 dag
masło - 8 dag
płatki migdałowe - 1 łyżka
aromat migdałowy - 0,5 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Babeczki z bakaliami o smaku pomarańczy i aromatu migdałowego to ciekawa propozycja na pyszny deser.Sposób przygotowania:
Następnie dodać otartą skórkę z pomarańczy, obtoczone w mące rodzynki i skórkę kandyzowaną.
Mąkę, masło, cukier, żółtko, płatki migdałowe, aromat połączyć, palcami rozcierać do powstania pokruszonego ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.