Soczysty schab z piekarnika
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: miody, mięso, soja, cytrusy, wieprzowina
Składniki:
schab bez kości - 1 kg
sól - 1 łyżka
pieprz - 1 łyżka
Marynata
olej - 4-5 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
czosnek - 5 ząbków
miód prawdziwy - 1 łyżeczka
pieprz cytrynowy - 1/3 łyżeczki
kminek mielony - 1 łyżka
ziele angielskie mielone - 1/3 łyżeczki
liście laurowe - 2 szt.
wędzona papryka mielona - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Schab marynowany w przyprawach i pieczony w rękawie jest wspaniały na zimno do kanapek lub na ciepło z sosem do obiadu.Sposób przygotowania:
Następnie natrzeć solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.