Rozgrzewająca zupa gulaszowa
StokrotkaRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
fasola biała z puszki lub ugotowana - 40 dag
papryka czerwona - 1 szt.
cebula - 1 szt.
cukinie małe - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
papryczka chili - 1 szt.
olej - 1-2 łyżka
smalec opcjonalnie - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
bulion warzywny - 1,5 litra
śmietana gęsta - 1 łyżka
mąka pszenna - 1 łyżeczka
liść laurowy - 1-2 szt.
Ziele angielskie całe - 6-7 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
sól, pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.