Pierogi z serem i gruszkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
jajko - 1 szt.
woda ciepła - 200 ml
śmietana gęsta - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
Nadzienie
jajko - 1 szt.
gruszki - 2 szt.
cukier z ziarenkami wanilii - 1-2 łyżeczka
cynamon mielony - 1 łyżeczka
suszona miechunka - 2-3 łyżki
cukier trochę
masło trochę
Dodatkowe informacje:
Pierogi z różnym nadzieniem to ulubione danie przez moich domowników. Przygotowałam pyszne pierogi z białym serem, gruszkami, cynamonem i suszoną miechunką.Sposób przygotowania:
Przeciśnięty przez praskę ser włożyć do miski, dodać jajko, cynamon i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.