Pizza marchewkowa
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2,5 szklanki
puree z marchewki - 150 ml
woda ciepła - 100 ml
mleko - 100 ml
drożdże świeże - 2,5 dag
cukier - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
masło rozpuszczone - 2 łyżki
siemię lniane - 2 łyżki
przyprawa bałkańska - 1 łyżeczka
Dodatki
olej - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
pieczarki - 25-30 dag
ketchup domowy - 4-5 łyżki
ser żółty starty - 15-20 dag
kiełbasa szynkowa - 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Ciasto na pizzę z dodatkiem pure z marchewki i odrobinę przyprawy curry to propozycja na pyszną pizzę w pięknym kolorze.Sposób przygotowania:
Następnie dodać sól, pure z marchewki i rozpuszczone, przestudzone masło, wyrabiać około 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.