Waniliowe muffiny z rabarbarem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 0,5 kg
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier - 15 dag
cukier z prawdziwą wanilią - 2 łyżeczki
jajka - 4 szt.
mleko - 400 ml
olej - 200 ml
sól szczypta
mąka tortowa - 15 dag
masło - 8 dag
cukier z wanilią - 2 łyżeczki
cukier kryształ - 3-4 łyżki
Pozostałe produkty
rabarbar - 0,5 kg
cukier - 2 łyżki
cukier z wanilią - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Muffiny z rabarbarem i kruszonką są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Można je zabrać na drugie śniadanie do szkoły lub na piknik.Sposób przygotowania:
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier z wanilią i dodać masło, posiekać. Następnie rozcierać palcami tak aby powstały okruchy ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.