Dyniowe drożdżówki z serem
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 30 dag
drożdże świeże - 3 dag
mleko - 100 ml
masło - 5 dag
cukier - 5 dag
jajka - 2 szt.
puree z dyni - 0,3 szklanki
sól - 0,5 łyżeczki
cukier z wanilią - 1 łyżka
Masa serowa
cukier - 0,5 szklanki
puree z dyni - 2 łyżki
jajka - 2 szt.
masło - 10 dag
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2 łyżki
aromat cytrynowy lub pomarańczowy do smaku
Pozostałe
jajko - 1 szt.
cukier z wanilią - 1 łyżeczka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.