Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
jajko - 1 szt.
szczypiorek czosnkowy siekany - 3-4 łyżki
sól, pieprz do smaku
płatki kukurydziane trochę
olej do smażenia
Dodatkowe informacje:
Dodanie czosnkowego szczypiorku do mielonego mięsa sprawia, że kotleciki są aromatyczne i bardzo smaczne.Sposób przygotowania:
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.
Szczypiorek czosnkowy umyć i drobno posiekać.
Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę, szczypiorek, jajko i odciśniętą z wody bułkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.