Krokiety z ziemniakami i serem
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
puree z dyni - 0,3 szklanki
mąka tortowa - 2,5 szklanki
olej - 2 łyżki
sól szczypta
Nadzienie
ziemniaki - 0,5 kg
masło - 1 łyżka
ser biały - 25 dag
szczypiorek siekany - 3-4 łyżki
majonez light - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Pozostałe produkty
jajka - 2 szt.
bułka tarta trochę
olej do smażenia
Dodatkowe informacje:
Naleśniki z dodatkiem musu z dyni, z ruskim nadzieniem to rewelacyjne połączenie. Krokiety są po prostu pyszne.Sposób przygotowania:
Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę, ostudzić.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, oziębić. Do zimnych dodać pokruszony ser, rumianą cebulę i posiekany szczypiorek. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.