Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
smalec - 3 łyżki
angielskie ziele - 6 szt.
fasolka perłowa - 1/2 szklanki
marchew - 1 szt.
śmietana - 1 łyżka
mąka pszenna - 1 łyżka
ziarna jałowca - 3-4 szt.
przyprawa do zup w płynie do smaku
czosnek - 2 ząbki
kostka pieczeniowa - 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Umyte mięso pokroić w słupki, zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.