Knedle z kaszą jaglaną i serem
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki ugotowane - 0,5 kg
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
jajko - 1 szt.
sól trochę
Nadzienie
kasza jaglana - 20 dag
cebula - 1 szt.
olej - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Pozostałe
cebula
olej
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, ostudzić. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
Do zimnej kaszy wsypać pokruszony biały ser i podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.