Gulasz z czerwoną fasolą
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, węgierska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 20 dag
liście laurowe - 1-2 szt.
ziele angielskie całe - 6-7 szt.
olej - 3 łyżki
cebula - 1 szt.
fasola czerwona z puszki - 1 szklanka
śmietana - 2 łyżki
mąka pszenna - 1 łyżka
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Gulasz z pieczarkami i fasolą jest bardzo smaczny i sycący. Ja uwielbiam gulasz z plackami ziemniaczanymi, smakuje wyśmienicie.Sposób przygotowania:
Podlać niewielką ilością wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, szczyptę soli i pieprzu, dusić do miękkości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.