Ciasto z rabarbarem i pianką
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
żółtka - 5 szt.
masło - 10 dag
margaryna - 10 dag
śmietana gęsta - 1 łyżka
cukier puder - 10 dag
kakao - 1-2 łyżka
Pianka
cukier - 20 dag
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
ocet - 1 łyżka
sól szczypta
Pozostałe składniki
rabarbar - 80 dag
masło - 1 łyżka
bułka tarta trochę
Dodatkowe informacje:
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką to jedno z tych, które uwielbiają moi domownicy.Polecam, smacznego.
Sposób przygotowania:
Każdą część oddzielnie zawinąć w folię i włożyć na 15-20 minut do zamrażarki.
Na tarce o grubych oczkach zetrzeć dużą kulkę ciasta.
Na samym końcu dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, delikatnie wymieszać.
Tak przygotowaną piankę wyłożyć na rabarbar.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.