Drożdżówki z marmoladą różaną i rabarbarem
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3 szklanki
drożdże świeże - 3 dag
cukier - 5 dag
żółtka - 3 szt.
masło - 8-10 dag
mleko - 1 szklanka
cukier waniliowy - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
Kruszonka
mąka pszenna - 1 szklanka
cukier - 10 dag
żółtko - 1 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżka
Pozostałe składniki
rabarbar - 0,5 kg
cukier waniliowy - 2 łyżki
marmolada owocowa - 1 szklanka
konfitura z płatków róży - 3-4 łyżki
jajko - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Drożdżówki z rabarbarem i marmoladą z dodatkiem konfitury z róży to pyszne śniadanie lub kolacja. Polecam.Sposób przygotowania:
Kruszonka
Mąkę wymieszać z cukrem, posiekać z masłem, dodać żółtko, cukier waniliowy i rozcierać palcami tak, aby powstała kruszonka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.