Pierogi z mięsem i kapustą
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, soja, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 35 dag
olej - 1 łyżka
jajko - 1 szt.
śmietana - 2 łyżki
woda ciepła - 150 ml
sól szczypta
cebula - 1 szt.
smalec lub oliwa - 2 łyżki
mięso ugotowane - 25-30 dag
kapusta biała - 30 dag
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Kapustę drobno pokroić i ugotować w osolonej wodzie, osączyć, odcisnąć. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Mięso i kapustę połączyć z cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać i chwilkę podsmażyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.