Babeczki kakaowe z kremem i mandarynkami
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka krupczatka - 1 + 1/2 szklanki
masło - 12 dag
żółtka - 3 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kakao - 2 łyżki
cukier puder - 1/2 szklanki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
Krem
żółtka - 2 szt.
cukier - 3-4 łyżki
śmiatana kremowa - 2/3 szklanki
likier pomarańczowy - 3-4 łyżki
galaretka pomarańczowa - 1 szt.
mandarynki - 6-7 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.