Pizza ziołowa z szynką i ogórkami
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 0,5 kg
mleko - 150 ml
jogurt naturalny - 150 ml
drożdże - 2,5 dag
cukier - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
masło rozpuszczone - 3 łyżki
czubrica zielona - 1 łyżeczka
przyprawa bałkańska - 0,5 łyżeczki
Dodatki
szynka konserwowa - 10 dag
ogórki konserwowe - 2-3 szt.
ser żółty - 5 dag
ser żółty wędzony - 10 dag
Sos czosnkowy
śmietana gęsta - 1 łyżka
jajko - 1 szt.
majonez - 1 łyżka
czosnek - 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.