Chleb z żurawiną i ziarnami
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, drożdże, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane - 4 łyżki
drożdże świeże - 4 dag
woda ciepła - 400 ml
cukier - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
siemię lniane - 2-3 łyżki
orzechy posiekane - 3 łyżki
słonecznik łuskany - 4-5 łyżki
oliwa - 2 łyżki
mleko - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Chleb z mąki pełnoziarnistej, przygotowany na świeżych drożdżach z dodatkiem nasion i żurawiny jest przepyszny.Sposób przygotowania:
Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na pół godziny. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50-60 minut.
Upieczony chlebek wyjąć z foremki i ostudzić na kratce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.