Sałatka z mozzarellą i oliwkami
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, strączkowe, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
ogórek kiszony - 1 szt.
groszek konserwowy - 0,5 szklanki
papryka marynowana - 2 szt.
ser mozarella w kostce - 5 dag
majonez light - 1-2 łyżka
pieprz - do smaku
sól - do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka z marynowanych warzyw, jajek i kabanosa to alternatywa dla popularnej sałatki jarzynowej. Polecam.Sposób przygotowania:
Oliwki pokroić na połówki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.