Wytrawne tarteletki z sałatką
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
masło - 10 dag
żółtko - 1 szt.
woda zimna - 1 łyżka
sól szczypta
Sałatka
marchewka ugotowana - 1 szt.
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
ogórki kiszone - 2 szt.
cebula czerwona - 0,5 szt.
papryczka chili - 0,4 szt.
olej z bazylią - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowo
kapusta pekińska - 2 kilka listków
polędwica sopocka - 4-5 plastry
oliwa z oliwek - 1 łyżka
majonez light trochę
Dodatkowe informacje:
Wytrawne tarteletki z sałatką i wędliną to świetny sposób na pyszną i efektownie podaną przystawkę. Polecam.Sposób przygotowania:
Następnie nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor, ostudzić.
Fasolę osączyć z zalewy i przelać przegotowaną wodą.
Wszystkie składniki oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem z bazylią, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.