Roladki z kabanosami i jajkiem
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, soja, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kabanosy wieprzowe - 1-2 szt.
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
musztarda chrzanowa - 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Sos
liść laurowy - 1 szt.
olej - 1 łyżka
mąka pszenna - 1 łyżka
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
śmietana - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Dodatkowe informacje:
Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem kabanosa, ostrej musztardy i jajka to wspaniałe połączenie. Polecam.Sposób przygotowania:
Ułożyć po kawałku kabanosa.
Zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Sos
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.
Mąkę i mieloną paprykę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody.
Roladki wyjąć z wywaru, usunąć nici. Wywar połączyć z mąką i cebulą, mieszając zagotować.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem o sosem sojowym, przecedzić przez sito.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.