Roladki z gotowanym mięsem i marchewką
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
marchewka ugotowana - 1 szt.
ugotowane mięso z kurczaka - 25-30 dag
cebula - 1 szt.
olej - 4 łyżki
sos sojowy - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 3 łyżki
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie całe - 3-4 szt.
kostka bulionowa - 1/2 kostki
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Do wywaru z roladek można dodać łyżkę śmietanki 30%, wymieszaną z łyżeczką mąki pszennej, zagotować, doprawić do smaku pieprzem, opcjonalnie solą czosnkową i powstanie pyszny sos.Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić posiekaną cebulę, dodać zmielone mięso, doprawić do smaku sosem sojowym, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać i razem chwilę podsmażyć, ostudzić, wyłożyć na przygotowane mięso, wyrównać.
Z jednej strony ułożyć kawałek ugotowanej w rosole marchewki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.