Waniliowy sernik z ananasem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
kakao ciemne - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
masło - 8-10 dag
żółtka - 2 szt.
cukier puder - 0,5 szklanki
Masa serowa:
ser biały z wiaderka - 1 kg
cukier - 1 szklanka
ziarenka z laski wanilii - 0,5 laski
budyń waniliowy - 2 szt.
śmietana 30% - 150 ml
olej - 50 ml
jajka - 8 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana - trochę
ananas w puszce - 1 opakowanie
Dodatkowe informacje:
Sernik z dodatkiem serka mascarpone i ubitej śmietanki 30% jest bardzo delikatny i puszysty. Polecam.Sposób przygotowania:
Następnie rozwałkować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, zmiksować. Dodać ser z wiaderka, serek mascarpone, olej, budyń i powtórnie zmiksować.
Z laski wanilii wydrążyć ziarenka, połączyć z serem razem ze skórką pomarańczową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.